İzmarit balığı nasıl avlanır ?

30 Ekim 2008 Perşembe




İzmarit balıkları kayalık ve yosunluk yerleri çok severler. Denizin derin bölgelerinde bulunurlar ve yaklaşık 100-120 metre kadar derinliğe inebilirler. Yazın ise bunun aksine kıyı kesimlere yaklaşırlar. İzmarit balıkları aç gözlü balık olmalarından dolayı yemi almış bir başka izmaritin yanında oltaya takılabilirler.

İlkbahar ve sonbahar izmarit avı için en verimli zamandır. Sabah saatlerinden başlayarak geç vakte kadar oltaya gelirler. İzmarit balıkları genelde yosunlu yerlerde yosunların hemen üzerlerinde dolaşırlar. Yapılacak köstekler bu yosunların üzerinde kalacak şekilde hazırlanmalıdır. İzmarit kıskanç bir balık olduğundan, genellikle hırsızlı ve ya çatal şeklinde bağlanmış kısa kösteklerdeki iğnelere daha çok rağbet gösterirler. Çok köstekli takımlarda, izmaritin genellikle yosunların bir karış yukarısına denk gelen kösteğe vurmasının sebebi de o bölgede dolaşmalarından kaynaklanır.

İzmarit avında oltanızı attığınız zaman elinizden bırakmayın misina boşluğunu aldıktan sonra oltayı mümkün oldugunca dik tutun. İzmarit çok kurnaz bir balık olması nedeniyle yemlerinizi çaldırabilirsiniz. İzmarit oltaya geldiğinde yeni aniden yakalayıp kafasını yana dogru vurur. Bu anda orta sertlikte yapacağınız bir tasmalama balığı yakalayabilirsiniz. Daha sonra fazla boşluk bırakmadan misinanızı hızlıca toparlayın.

İzmaritin en sevdiği yem midyedir. Midye bulamadığınızda kaya kurdu, karides, teke, tavukgöğsü ve akyem de kullanabilirsiniz.

0 yorum: